Ouderpagina:
Welkom op de ouderpagina. Op deze pagina vindt u allerlei leefregels en praktische zaken die u als ouder moet weten. Wij vragen u deze leefregels aandachtig door te lezen en hiermee rekening te houden.

  • guusjepuzzel_031.200x200_.JPGAls uw kind de eerste keer komt
  • Wat moet u meegeven
  • Spelinloop
  • Kleding
  • Zindelijkheid
  • Overgevoeligheid en ziekte
  • De thuissituatie
  • Als de peuter jarig is
  • Voorleestips en boekenlijst

Als uw kind de eerste keer komt
Als uw kind de eerste keer komt, zal hij misschien wel huilen. Maar de ervaring leert ons dat het snel overgaat. Hij begrijpt niet precies wat er met hem gebeurt. Vertel uw kind vooral van tevoren dat het fijn is op de peuteropvang, dat er veel speelgoed is en dat er andere kinderen zijn waarmee hij kan spelen. Neem bij uw vertrek altijd duidelijk afscheid en vergeet vooral niet te benadrukken dat u ook hem ook weer komt halen.

Wat u moet meegeven
guusjebeker_025.200x200_.JPGWe vinden het heel belangrijk dat een kind zijn eigen beker mee neemt. We kunnen zien hoeveel er gedronken wordt. Voor slechte drinkers komt er ook eens een bodem in zicht. Pakjes vinden we een noodoplossing en die zien we liever niet. Het geeft geen herkenning en het zijn altijd de laatste dingen die we uitdelen, zodat we weten wie er over blijven!
We benadrukken nog eens dat we een eigen beker en een eigen tas HEEL BELANGRIJK VINDEN! De oudste peuters moeten aan het eind van de morgen hun beker in hun tas stoppen + hun werk dat mee mag. Helpt u mee aan dit stukje zelfstandig worden, door deze zaken mee te geven? Wilt u jassen en tassen van naam voorzien! Alle spijkerjassen lijken op elkaar evenals Dora-tassen. Wij maken ’s morgens om ± 9.30 uur fruit klaar en verdelen dit onder alle kinderen, mag uw kind ook wat fruit mee? (als het fruit eet). Dan is er alle dagen genoeg fruit, Op de middag wordt er geen fruit gegeten. Drinken neemt ieder kind zelf mee, graag niet te veel! In een eigen beker.
Brood mag alleen als uw kind niets of nauwelijks heeft gegeten! Ze krijgen allemaal een koekje als hun beker leeg is en na al het fruit lijkt ons dat genoeg. Voor dieet kinderen gelden natuurlijk andere regels.

Spelinloop
Bij het brengen van uw kind bent u welkom om samen met uw kind -en eventueel één of meerdere andere kinderen- nog even te gaan spelen. We leggen hier speciaal de nadruk op spelen, wat natuurlijk ook voorlezen kan zijn. Het is niet de bedoeling dat deze spelinloop gebruikt wordt als moment om bij te kletsen met ouders. (indien er behoefte is aan een moment voor uitwisseling met andere ouders horen we graag suggesties van u hiervoor.) Bij de spelinloop kunt u samen met uw kind b.v. iets uit één van de kasten pakken. Dit kan een puzzel, plakwerkje of klei zijn. Samen even bouwen in de bouwhoek of even een ontbijtje in de poppenhoek is ook erg gezellig.

Kleding
Peuters spelen het liefst op de grond, met zand en water, en ze klimmen en hollen. Kleedt uw kind daarom het liefst in gemakkelijke - niet al te warme - kleding. Indien uw kind laarsjes draagt, wilt u dan slofjes of pantoffeltjes meegeven? Tevens vinden wij het prettig als in het jasje en tasje van het kind de naam staat. Elk kind heeft wel eens een ongelukje, geeft u het daarom wat reserve kleding mee.

Zindelijkheid
guusjeoppot_014.200x200_.JPGDe kinderen gaan, indien ze zindelijk zijn, regelmatig naar het toilet. Geef ze daarom makkelijke kleding aan, een tuinbroek onder een trui is heel lastig. Kinderen die een luier dragen gaan na het drinken op de pot en worden verschoond. Wilt u daarvoor vochtige doekjes in hun tas stoppen. In overleg met de leiding kunt u overgaan op luierbroekjes, maar geeft u ter verschoning wel een gewone luier mee, schoenen en broeken uit en aan, kost ons erg veel tijd. Begint uw kind net zindelijk te worden, geef dan wat extra kleding mee. Het kan ook gebeuren dat u een washandje vindt in een plastic zakje. Deze hebben we voor uw kind gebruikt omdat de billetjes erg rood waren, we gebruiken dan liever koud water i.p.v. doekjes.

Overgevoeligheid en ziekte
Als uw kind hangerig is, onlangs heeft overgegeven of andere symptomen van ziekte vertoont, houdt u hem dan thuis. Het spelen met een groep kinderen zal hem geen goed doen. Wij vragen u wel vriendelijk om het kind even af te melden bij de leiding (vanaf 08:15 uur, telefoon 0299 416649). Wilt u ook vooral aan de leiding meedelen, indien er sprake is van een besmettelijke ziekte zoals bv. rode hond, waterpokken, roodvonk, vijfde of zesde ziekte, enz. Ook wil de leiding graag op de hoogte gehouden worden van een eventuele overgevoeligheid of allergie van uw kind.
De thuissituatie

Er kunnen zich in de situatie thuis problemen voordoen. We kunnen hierbij denken aan: een ziek gezinslid, een moeder die naar het ziekenhuis moet, een sterfgeval of een scheiding, een vriendje dat gaat verhuizen, dat kan zo’n indruk maken op uw kind dat hij prikkelbaar is of een gedragsverandering vertoont. Bespreek dit soort zaken altijd even met de leiding zodat wij er rekening mee kunnen houden. Wij beloven u integer om te gaan met uw informatie.

Als de peuter jarig is
guusjejarig_019.200x200_.JPGAls uw kind jarig is mag het trakteren. We proberen er altijd een groot feest van te maken met een hoed of een strik, boven op de stoel en dan zingen, met daarna …………IETS lekkers.
Wilt u het a.u.b. iets lekkers laten zijn en geen grote zakken vol! Chips en andere zoutjes lusten alle kinderen, ook de meeste dieet kinderen mogen dit, dat maakt het wel zo gezellig om geen uitzondering te zijn. Als u uw fototoestel achterlaat, dan proberen wij het feest op de gevoelige plaat vast te leggen. Is uw kind vlak voor of in een vakantie jarig, overleg dan even met een leidster wanneer dit gevierd kan worden. Het is veel leuker om alleen op een dagdeel jarig te zijn in plaats van 3 jarigen, er moet dan van alles mee naar huis gegeven worden. Wij laten altijd maar 1 traktatie opeten!